Szegedi Katalin

1963 -

Életrajz

1963. október 18-án született Budapesten.
A Magyar Iparművészeti Főiskolán diplomázott 1989-ben. A Mesterképző Intézetben posztgraduális képzés keretében 1991-ben szerezte meg az egyetemi szintű diplomát alkalmazott grafika-könyvtervezés szakon. Mesterei Pálfi György és Árendás József voltak.
2001-ben,  2003-ban és 2005-ben elnyerte a magyar könyvszakma egyik legnagyobb elismerését, a “Szép Magyar Könyv” versenyen első helyezést ért el a munkája a gyermekkönyvek kategóriájában. (Ludwig Bechstein: „Az elvarázsolt királykisasszony”, Petre Ispirescu: „A hegyek tündére” és Alekszej Tolsztoj: „Aranykulcsocska” című mesekönyvek. Mindhárom a General Press Kiadó gondozásában jelent meg.)
2003-ban az USA-ban lett harmadik helyezett egy általa illusztrált könyv a “Legjobb Tervezés és Kivitelezés” kategóriában. ( Josephine Nobisso: “Az imádság súlya”, Gingerbread House 2002)
2004-ben az olaszországi “Scarpetta d’Oro” elnevezésű nemzetközi illusztrációs  pályázaton kimagasló dícséretben részesült a munkája.
2005-ben elnyerte az „Év Illusztrátora” címet, melyet minden évben az IBBY (Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) ítél oda.